Yrityksille näkyvyyttä Formula 1-kisoista

Yritykset haluavat näkyvyyttä itselleen – se on selvä. Mikä olisikaan parempi keino hankkia näkyvyyttä, kuin sponsoroida urheilulajia, joka vetää miljoonia ja taas miljoonia katsojia ruutujen äärelle tasaisin väliajoin? Formula 1 on yksi maailman seuratuimmista urheilulajeista, joten on selvää, että myös sponsorit ovat siitä kiinnostuneita.

F1:sen sponsorointi on kuitenkin joillekin yhtiölle paljon enemmän kuin pelkästään yrityksen logon laittamista kuljettajan haalariin tai auton kylkeen. Parhaimmillaan F1-kisojen sponsoroiminen tarkoittaa myös yrityksen vaikutusta sponsoroitavan tallin suorituskykyyn.

Osa sponsoreista vain maksaa näkyvyydestä, mutta osalla sponsoreista on suora yhteys tallin kilpailukykyyn. Eräs esimerkki tällaisista yhtiöistä ovat öljy-yhtiöt, jotka kehittävät tuotteitaan sponsoroimille talleilleen. Esimerkiksi Shell ja Ferrari ovat olleet pitkään yhteistyössä, ja Shellin innovaatiot ovat parantaneet Ferrarin suorituskykyä radalla. Autot ovat kehittyneet myös yhä enemmän elektroniikkaa sisältäväksi, joten tallit ovat yhteistyössä myös tämän alan yritysten kanssa. Yksi tällaisista suhteista on Williams-tallin ja englantilaisen telekommunikaatioyritys BT:n yhteistyö, jonka myötä Williams saa käyttöönsä yhtiön viimeisintä osaamista.

Shell ja Ferrari

Öljy-yhtiö Shellin ja Ferrarin yhteistyön historia ulottuu erittäin pitkälle, sillä se alkoi jo 1920-luvulla. Tuolloin öljy-yhtiö teki yhteistyötä Enzo Ferrarin, italialaismerkin tulevan perustajan, kanssa tämän kilpa-autoilijan uran aikana. Nykyään Shell on yksi Ferrarin F1-tallin näkyvimmistä sponsoreista, mutta yhteistyössä on kyse muustakin kuin vain näkyvyydestä. Vuonna 2016 Forbesissa kerrottiin, että aiemmalla kaudella nähdystä Ferrarin suorituskykyparannuksesta peräti 25 % oli Shellin tuotteiden ansiosta. Shellin globaalin sponsoritoiminnan parissa toiminut Kai-Uwe Witterstein kertoi sen vastaavan lähes puolta sekuntia kierroksella.

Yhteistyö hyödyttää paitsi Shelliä ja Ferraria, myös tavallista kuluttajaa. Tämä johtuu siitä, että Shell saa palautetta Ferrarilta, jota se käyttää tuotteidensa kehittämiseen, jotka päätyvät lopulta tavallisten kuluttajien käyttöön. Witterstein on kehunut, että Shell tuo Formula ykkösiin pitkän kokemuksensa, sillä se on ollut mukana moottoriurheilussa 1900-luvun alusta asti. Hän kertoo, että kuluttajat hyötyvät siitä, että Shellin polttoaineet ja voiteluaineet kehitetään ja testataan äärimmäisissä olosuhteissa Formula ykkösissä. Kilpatoiminnassa hankittu tietotaito taas siirtyy kuluttajille myytäviin tuotteisiin.

Rengastoimittajat

Yksi keskeisimmistä F1-sarjan toimijoista on rengastoimittaja. Tällä hetkellä renkaat kaikille F1-talleille toimittaa Pirelli. Yhteistyö takaa valtaisasti näkyvyyttä italialaismerkille. Aiemmin F1:ssä on nähty “rengassotia”, kun eri rengasmerkit ovat toimittaneet renkaat eri talleille. Suomalaiset muistavat vuoden 1998, kun Bridgestone toimitti renkaat Mika Häkkisen McLarenille ja Goodyear rengasti Häkkisen pahimman haastajan, Michael Schumacherin Ferrari-tallin. Myöhemmin 2000-luvulla nähtiin myös toinen “rengassota”, jossa vastakkain olivat Bridgestone ja Michelin, jotka toimittivat renkaat eri kärkitalleille.

Pirelli ei pelkästään toimita renkaita F1-sarjalle, vaan se toimi myös Paul Ricardin radalla ajetun Ranskan GP:n sponsorina. Pirellin edustaja kommentoi, että F1 on paitsi loistava alusta merkin tutkimus- ja kehitystyölle, myös loistava kommunikointiväline. Koska Ranska on yksi isoimpia markkina-alueita, oli merkin kannalta järkevää kasvattaa näkyvyyttään Ranskan kilpailussa, joka palasi sarjaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sponsorointisopimuksen myötä kilpailun virallinen nimi oli Formula 1 Pirelli Grand Prix de France 2018.

Kuljettajien sponsorit

Tallien ja kisojen lisäksi Formula 1 -kuljettajilla on henkilökohtaisia sponsoreita, ja ne ovat yksi kuskien tulonlähteistä. 1990-luvulla yksi näkyvimmistä kuskien sponsoreista oli saksalainen Dekra, joka sponsoroi Michael Schumacheria. Saksalaistähti esiintyi haastatteluissa Dekra-lippis päässä, ja sama lippis oli saatavilla kannattajille Schumin fanituotteiden joukosta.

Schumacherin jälkeen Dekra on sponsoroinut toista saksalaista F1-kuskia, Nico Hülkenbergia. Suomalaisista F1-kuskeista Valtteri Bottas on ollut pitkään kansainvälisen suomalaisen monialakonserni Wihurin sponsoroima, ja Kimi Räikkösen uran alussa tätä sponsoroi teleoperaattori DNA.

Henkilökohtainen sponsori voi näytellä myös ratkaisevaa osaa F1-sarjaan pääsemisessä tai tallin vaihtamisessa. “Maksukuskeina” tunnetut kuljettajat ovat käytännössä kuskeja, jotka tuovat mukanaan niin suuren määrän sponsorirahaa, että sopimus tallin kanssa varmistuu. Näitä kuskeja on ollut kautta F1:sten historian. Esimerkiksi Pastor Maldonadolla oli urallaan tukena Venezuelan valtion öljy-yhtiö PDVSA. F1-sarjassa kisaaminen on erittäin kallista, ja pienemmät tallit ovat sponsorirahan tarpeessa. Näin ollen mittava sponsoripaketti kuljettajan mukana saattaa osoittautua hyvinkin ratkaisevaksi kuskeja valittaessa.

Esimerkkitalli: Red Bull

Otetaan lopuksi esimerkkitalli Formula ykkösistä ja sen sponsoreista. Itävaltalaistalli Red Bull on jo itsessään mainos energiajuomayhtiölle, mutta sillä on monia sponsoreita. Tallin virallisessa nimessä (Aston Martin Red Bull Racing) on brittiläinen urheiluautojen valmistaja Aston Martin, jonka kanssa talli on ollut yhteistyössä. Tallin kumppaneina ovat esimerkiksi myös öljy-yhtiö ExxonMobil, sveitsiläinen kellomerkki TAG Heuer, urheiluvaatteita valmistava Puma, joka toimittaa tiimille vaatteita, itävaltalainen Rauch, joka toimittaa hedelmämehut Red Bullille, kiinalainen TV-valmistaja Hisense ja Siemens PLM, joka toimittaa tallille ohjelmistoja.

F1-sponsoroinnin tila tänä päivänä

Vaikka Formula 1-ajot ovat houkutteleva sponsorointikohde sen valtavan yleisön ansiosta, ei sponsorin löytäminen ole aina helppoa. Tämän on saanut huomata esimerkiksi entinen mahtitalli McLaren, jonka heikot suoritukset viime vuosina ovat karkottaneet potentiaaliset isot sponsorit. Tallilla on kyllä sponsoreita, mutta pääsponsorin löytäminen on osoittautunut hankalaksi. Viime vuosien isoimmat sponsorit eli Rolex, Emirates, Heineken, ovat kaikki tehneet sopimuksen Formula 1 -sarjan kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että yksittäisille talleille on vähemmän vaihtoehtoja sponsorimarkkinoilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *